Olivoljeprovning / workshop Det forskas mycket på olivoljans hälsoeffekter och med det framkommer fler och fler bevis på olivoljans hälsofrämjande egenskaper. Men forskningsresultaten gäller inte alla olivoljor. Extra jungfruolja ska vara ren, oprocessad fruktjuice men skillnaderna mellan en riktigt bra olivolja och en som utger sig för att vara det, är enorm! När Livsmedelsverket undersökte 21 extra jungfru-olivoljor från de vanligaste svenska stormarknaderna visade det sig att 17 av dem inte höll måttet! Att det är möjligt att sälja så dåliga produkter beror på att det sålts undermålig olivolja under så lång tid att kunderna tror att det är så en olivolja ska smaka. För att hitta de riktigt bra olivoljorna och få de positiva hälsoeffekterna finns det egentligen bara ett sätt: du måste lära dig hur du provsmakar. Och det fina är att i extra jungfruolja sitter hälsoeffekterna i smaken! Under Ambrosians workshop ligger såklart fokuset på grekisk olivolja. Här kommer du att lära dig skillnaderna mellan en bra och en dålig olivolja. Du kommer också veta skillnaden mellan fruktiga, bittra och peppriga smaker i olivolja och vilka olivoljor som på bästa sätt kan kombineras med olika mat. Du kan få en platt maträtt att förvandlas till en fantastisk rätt, bara genom att använda rätt olivolja! I workshopen, som riktar sig lika mycket till professionella kockar som till er som vill veta mer om olivolja, lär du dig;
4-6 personer 700 kr / person 7-10 personer 650 kr / person Skicka ett mejl till [email protected] |